“Волонтери” із Барнаула і Ямала: як приїзжі росіяни створюють пропагандистську картинку у Куп’янську

Кремлівські ЗМІ намагаються створити картинку, що окуповане місто Куп’янськ Харківської області нібито радіє окупації. Однак на світлинах та відео часто можна побачити заїзжих росіян під видом “волонтерів”, які по суті є пропагандистами. Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”.

У Донецькій області підірвалася на міні російська пропагандистка

Останній інфопривід, який використовували пропагандисти, це “святкування дня російського прапору”.

Зокрема, одна з дівчат, які позували з російським триколором у Куп’янську, входить до російської пропагандистської організації “Молода гвардія” і приїхала до окупованої частини України з Алтайського краю. Раніше ця дівчина постила оголошення про набір добровольців для “поїздки на Донбасс”. З її оголошення випливає, що участь у регулярних виїздах на окуповану територію України взяли вже понад 700 “волонтерів молодої гвардії єдиної росії”. У їхніх таборах кожні два тижні проводиться ротація, понад 100 добровольців перебувають там постійно, і створюють картинку для російських ЗМІ.

Ще одне радісне обличчя поряд з триколором у Куп’янську – це юрист Ілля Момот з Ямалу. Раніше він фотографувався з російськими пропагандистами у Вовчанську.

На загальній фотографії, зробленій 22 серпня у Куп’янську, є й куратор, так званих “гуманітарних центрів єдиної росії” на окупованих територіях, громадянин рф Александр Мещанинов. Своє справжнє прізвище він приховує, називаючись Куликовим.

Ще один діяч, який опинився у Куп’янську – Андрій Попов – з Ненецького автономного округу. Там він місцевий депутат від провладної “єдиної росії”.

Главою “уряду” окупованої частини Харківської області хочуть призначити мера-хабарника з РФ

“Путіністи” у соцмережах повідомиляють про новий десант окупантів, що їде на Харківщину. Так, допис про поїздку до Куп’янську зробила ще одна представниця “молодії гвардії” Олена Красільнікова з Южно-Сахалінську.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі