Вихованець харківського футболу перейшов у “Челсі” за рекордні для України гроші

Донецький “Шахтар” продав півзахисника клубу та збірної України Михайла Мудрика у лондонський “Челсі” за рекордну для України суму в 100 мільйонів євро (70 млн євро + 30 млн євро бонусів). Як повідомили авторитетні ЗМІ, 22-річний талановитий українець підписав довгостроковий контракт до літа 2031 року.

“Рекордна угода в історії українського футболу, яка показала, що наші гравці можуть мати вартість не меншу, ніж найкращі футболісти світу”, – заявив гендиректор ФК “Шахтар” Сергій Палкін у Facebook.

Головним претендентом на підписання українського півзахисника довгий час вважався інший лондонський клуб, “Арсенал”, але в останній момент “Челсі” вдалося перехопити гравця, запропонувавши більш вигідні фінансові умови.

Повідомлялося, що зарплата Мудрика в “Челсі”, який наразі займає десяту сходинку в таблиці Прем’єр-ліги, становитиме 7,5 мільйонів євро на рік.

Михайло Мудрик народився у місті Красноград Харківсткої області. Розпочинав кар’єру в академіях “Металіста” та “Дніпра”, після чого перейшов до “Шахтаря”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі