Вихваляла росіян і “перевзулась” після деокупації: зірці росТВ з Харківської області оголосили вирок

Суд визнав винуватою уродженку селища Куп`янськ-Вузловий Світлану Міхальову у виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України та призначив їй покарання у виді умовного терміну строком на 3 роки. Про це сказано у вироці Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Як повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, Міхальовій суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним строком на 3 роки.

“Я за Россию. Я к Путину хочу”: суд оголосив вирок переселенці з Луганська

Міхальова спочатку “відчайдушно любила” окупантів у сюжетах російських пропагандистів, а після звільнення Куп’янська-Вузлового вирішила “перевзутися” та прийшла за українською гуманітарною допомогою.

Під час окупації Міхальова дала коментар для російського пропагандистського телеканалу “Звезда”.

“Правда очень ждали вас, очень ждали, потому что нас здесь задавили своим украинским, вечно ребенка заставляли в саду разговаривать на украинском, переписали историю”, — скаржилася на страшних “українських фашистів” пропагандистам Михальова. Це відео стало вірусним в українському Телеграмі після того, як жінка в деокупованому Куп’янську-Вузловому прийшла за українською “гуманітаркою”. І не менш радісно позувала на камеру українським волонтерам.

Як вказано у вироку суду, згідно висновку декана українського мовно-літературного факультету ХНПУ ім. Г.С. Сковороди у висловах Міхальової міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію.

Міхальова в судовому засіданні вину визнала повністю та розкаялась.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі