Викладачка з Києва вербувала агентів для РФ: фігурантів підозрюють у держзраді (Фото)

Про це 25 серпня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, з лютого одна з викладачок столичного вишу, перебуваючи на території країни-агресора і діючи на замовлення кураторів з росії, створила та адмініструвала в Telegram кілька груп. З їх допомогою жінка вербувала громадян України видобувати інформацію про розташування та переміщення ЗСУ та тероборони у Києві та Київській області.

Жінці вдалося завербувати понад 10 людей. Починаючи з 24 лютого агенти робили обходи певних ділянок столиці та області, фотографували місця дислокації українських захисників, а потім передавали відомості кураторам із силових структур росії. Крім цього, викладачка на своїй сторінці в мережі “Вконтакте” та на каналі YouTube поширювала відео та повідомлення, в яких виправдовувала збройну агресію росії проти України.

Жінку звинувачують в діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу, державну зраду, вчинені в умовах військового стану та виправдання збройної агресії росії проти України. Також повідомлено про підозру двом її спільникам: за статтею 436-2 (“виправдання збройної агресії росії проти України”) та 263 (“незаконне поводження зі зброєю”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі