Викинули колонію кажанів з балкона у Полтаві: поліція відкрила кримінальне провадження

Третина кажанів, яких викинули з балкона 8-го поверху на мороз і сніг у Полтаві, загинули. Про це повідомили в Українському центрі реабілітації рукокрилих, розташованому в Харкові.

Всі особини належать до виду руда вечірниця, який занесено до Червоної книги України. Волонтери зібрали і привезли до Харкова 1510 тварин. За результатами огляду 916 з них живі і неушкоджені, 50 – травмовані, 544 загинули. Причиною їх загибелі стали падіння з великої висоти, переохолодження та асфіксія через нестачу кисню. Зі слів волонтерів, які рятували кажанів у Полтаві, велику кількість тварин знайшли у поліетиленовому мішку поряд зі сміттєвим баком на вулиці. У травмованих кажанів виявили переломи крил, щелепи, тазу, гематоми і поверхневі поранення. Лікування деяких тварин буде тривати більше місяця.

Поліцейські Старосалтівської громади взяли під опіку 28 коней, залишених власником (Фото, Відео)

Як повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв, правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження із тваринами (ч. 1 ст. 299 КК України). Правопорушення було зареєстроване на основі матеріалів у медіа щодо цієї події. Розслідування проводить Полтавське районне управління поліції. Санкція статті – обмеження волі на строк від 1 до 3 років або позбавлення волі на строк від 2 до 3 років.

Сама власниця квартири, у якій робили ремонт, Надія Вирнакова розповіла телеканалу “ІРТ“, що під час заміни балкону, коли зняли перекриття, кажани випали на вулицю. Багато тварин знаходилися під дерев’яною підлогою. За словами жінки, кажанів згрібали совком.

“Незрозуміло, чому вони не викликали ніяких служб, не зателефонували нікуди. Не знаю, чи там ці кажани випали, коли вони там розбирали цей балкон, чи вони їх викинули. Але так не повинно бути”, – сказала одна з волонтерок, яка рятувала кажанів, Катерина Овчаренко.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі