Вилучала українську літературу: “директорці” школи в Ізюмському районі повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці на Харківщині викрили підсобницю російських окупантів. Про це 3 жовтня повідомили у регіональній прес-службі прокуратури.

За даними слідства, наприкінці липня мешканка Ізюмського району добровільно погодилася співпрацювати з російськими окупантами та 1 серпня обійняла посаду “директора” школи у селі Яковенкове.

З першого дня виконання своїх обов’язків жінка повідомила місцевих вчителів, учнів та їхніх батьків про впровадження стандартів освіти рф. Фігурантка разом з іншими співробітниками школи вилучила з бібліотеки підручники української мови та літератури, українську символіку, шкільну документацію, художню літературу, склала відповідний акт та підписала його.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. 48-річну жінку затримали, їй повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі