Виманили у підприємців вісім мільйонів гривень: поліція викрила масштабну аферу (Фото)

Про це 14 вересня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Правоохоронці викрили масштабний кол-центр, співробітники якого виманили у громадян понад вісім мільйонів гривень.

За даними слідства, депутат однієї із міських рад Сумської області створив злочинну організацію. Її члени телефонували та надсилали повідомлення на електронну пошту приватним підприємцям та громадянам України з проханням перерахувати гроші на благодійність.

До 24 лютого псевдодоброчинці займалися нібито збиранням коштів на лікування та придбання медичних препаратів онкохворим дітям. З початку повномасштабної агресії РФ учасники угруповання стали “збирати” гроші для купівлі амуніції та спорядження підрозділам ЗСУ.

Отримані обманним шляхом гроші фігуранти розподіляли між собою за попередньо розробленою відсотковою схемою, а частину передавали організатору.

Правоохоронці провели близько 30 обшуків по всій Україні та вилучили у фігурантів комп’ютери, носії інформації, банківські картки, мобільні термінали, документи та чорнові записи.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Восьмерим членам групи повідомили про підозри за статтями 255 та 190 КК України, вони затримані Наразі вирішується питання про обрання ним запобіжного заходу.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі