Їзда без документів та зберігання наркотиків: що відомо про загиблого в Харкові водія

У прокуратурі Харківської області розповіли, які правопорушення вчиняв 34-річний водій. Виявилося, тільки у 2021 році правоохоронці склали на нього дев’ять протоколів.

Минулої осені на водія Kia поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44 Кодексу України Про адміністративні правопорушення (“незаконне виробництво, придбання, зберігання та перевезення наркотичних речовин або психотропних засобів без мети збуту в невеликих обсягах). Про це повідомив прессекретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“Також він мав безліч Адмін протоколів за іншими статтями. У тому числі за скоєння ДТП, їзду без документів, порушення швидкісного режиму, виїзд на зустрічну смугу, невиконання вимоги знаків, відсутність страховки та інші”, – зазначив спікер обвинувачів.

У мерії розповіли про стан дітей, які потрапили в смертельну ДТП

Раніше народний депутат України Олександр Бакумов повідомив, що восени на водія легковика, який виїхав на смугу зустрічного руху, складали протоколи за водіння під градусом.

При цьому в прокуратурі зазначили, що поліцейські тоді ж передали їх для розгляду в суді.

“Що стосується законності керування автомобілем після складання трьох протоколів, то за законом водій має право керувати автомобілем до прийняття судом рішення про притягнення його до відповідальності”, – говорить Чубенко.

Аварія на Окружній у Харкові: у машині таксі було подружжя

Нагадаємо, аварія сталася в середу, 12 січня. За даними поліції, 34-річний водій автомобіля Kia рухався з боку Дергачів та виїхав на зустрічну смугу, де врізався в машину таксі Toyota Camry, яку відкинуло на відбійник. В результаті ДТП загинули обидва водії, а також дружина водія таксі. Двох дітей-двійнят пари з численними травмами медики доставили в невідкладну допомогу. У службі таксі “30-40” розповіли, що водій влаштувався на роботу лише в грудні, а згідно з навігатором того ранку їхав зі швидкістю 75 км/год. Дитячих крісел в машині не було.

Коментарі