З бюджета Харкова планують виділити майже 2 мільйони гривень на ремонт лавок

Після заяви міського голови Ігоря Терехова про скасування необов’язкових тендерів комунальне підприємство “Харківзеленбуд” замовило фарбування лавок та поточний ремонт інших елементів благоустрою Кітлярчиного яру на Салтівці за 1,93 мільйони гривень. Як повідомило “Суспільне Харків“, договір уклали з підприємицею Мариною Колісник.

Технічну документацію та кошторис на сторінку тендеру не завантажили. Цей самий тендер намагалися провести у кінці липня, проте скасували його через відсутність пропозицій.

198 тисяч на тренінг від школи танців: Харківська міськрада скасувала закупівлю управління іміджевих проєктів

Згідно з документацією, яку завантажили на сторінку першого тендеру, “Харківзеленбуд” замовив фарбування раніше пофарбованих брусів лав, ґрат, труб, очищення металевих конструкцій від корозії, облаштування покриттів з дрібнорозмірних фігурних елементів мощення тощо.

На підприємстві прокоментували необхідність ремонту лавок та інших елементів благоустрою під час повномасштабної війни.

“У Харкові усе постійно потребує поточного ремонту. Якщо пройдетесь по місту пару днів у одних і тих самих місцях, то побачите, що лавка у порядку, а ввечері вже хтось її зламав. Так відбувається з урбан- та звичайними парками. Лавками користуються, тому вони потребують поточного ремонту. Поточний ремонт потрібен, не залишати ж це занедбаним. Попереду зима, якщо це не пофарбувати, то з дощами, снігом та морозами це все буде виглядати жахливо навесні наступного року. І тоді будемо витрачати ще більше коштів, бо воно потребуватиме вже капітального ремонту”, — сказав речник “Харківзеленбуду” Олексій Комяков.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі