З усіх пацієнтів з COVID-19 щеплені не більше 3% – головний лікар харківської лікарні

У більшості випадків медична допомога потрібна тим, хто ще не вакцинувався. Згідно зі статистикою, в міській лікарні №17 лише 3% пацієнтів з коронавірусом вже щеплені. Про це заявив головний лікар Дмитро Черепов.

У Харкові шукають медсестер і лікарів для роботи в “ковідних” бригадах

“Ми не виробили за 1,5 року колективного імунітету, і боремося за це. Була новина в ЗМІ, що в одному невеликому місті з населенням 120 або 150 тисяч людей вакцинували 95% людей, і сьогодні у них жодне ліжко в лікарні не зайняте ковідними хворими”, – заявив Дмитро Черепов.

За його словами, зараз у медустанові щеплені 64% співробітників. Ще 2-3% відмовилися вакцинуватися, а решта перехворіли COVID-19 і у них високий рівень імуноглобуліну G.

МОЗ затвердило список професій, для яких вакцинація є обов’язковою

Нагадаємо, зараз в Харкові працює вісім центрів вакцинації. Вони розташовані в ЦНАП на вулиці 12 Квітня і Богдана Хмельницького, в НДІ гігієни праці та професійних захворювань на Трінклера, в аптеці №361 на Сумській, в клініці “Your baby” на Кооперативній, а також в бізнес-центрі “Optimum busines center” і двох ТРЦ – “Нікольському” і “Французькому бульварі”. Крім того, отримати щеплення можна в більшості лікарень і поліклінік.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі