За $8 тисяч обіцяла допомогти військовозобов’язаному виїхати з України: на Закарпатті адвокату повідомили про підозру (Фото)

Про це 1 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, у Закарпатській області викрили адвоката, яка зі спільниками організувала незаконну схему переправки військовозобов’язаних чоловіків за кордон. За $8 тисяч фігурантка пообіцяла клієнту виготовити для нього посвідчення водія та внесення його дані у систему “Шлях”. Чоловік мав виїхати за межі України під виглядом водія підприємства, яке здійснює перевезення гуманітарних вантажів.

Адвокат отримала від клієнта $5 тисяч завдатку, залишок суми військовозобов’язаний надав спільнику жінки – водію, з яким він безпосередньо перетинав кордон. “Мандрівників” затримали на пункті пропуску.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Жінці та водієві авто повідомили про підозру за статтею 332 (“організація незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі