За гроші здавав окупантам позиції ЗСУ: в Одесі судитимуть агента РФ із позивним “Професор” (Фото)

Про це 1 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

В Одесі судитимуть російського агента. За даними правоохоронців, представники країни-агресора завербували фігуранта після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Від своїх кураторів чоловік отримав позивний “Професор”.

Агент збирав інформацію про місця розташування блокпостів, кількість та озброєння українських захисників, сил протиповітряної оборони, командних пунктів, правоохоронних органів та спецслужб, промислових об’єктів військового призначення на території області, а також інформацію про місця влучання ворожих ракет. Також чоловік розвідував способи зміцнення штабу ОК “Південь”, Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУНП.

Здобуті розвіддані фігурант передавав своїм кураторам у вигляді текстових повідомлень та координат з фото- й відеосупроводом. За свою роботу агент отримував грошову винагороду на карту.

Зрадник залучив до співпраці свого знайомого з Івано-Франківська. Спільник також був прихильником “русского мира”. Окрім цього, фігурант вербував і мешканців Одещини для співпраці з країною-агресором.

Правоохоронці затримали агента під час виконання чергового завдання біля Одеської обласної військової адміністрації. Під час обшуку у чоловіка вилучили мобільний телефон, який він використовувався для передачі інформації, та був куплений за кошти спецслужби РФ.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 111 (“державна зрада”). Матеріали справи передали до суду.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі