За гроші знімали пропагандистське відео для РФ: у Миколаєві затримали жінку із сином (Фото)

Правоохоронці на Миколаївщині викрили двох посібників російських окупантів, які називали себе “підпілля”. Про це 25 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, мешканка Миколаєва із сином знімала на відео місця ворожих обстрілів, а також робили відеоролики, в яких показували “прихильність” жителів міста до РФ. Так, наприкінці вересня фігуранти за допомогою мобільного додатка відзняли замовний пропагандистський відеоматеріал з коментарями та надали його своїм кураторам з росії. Представник країни-агресора поширив запис у мережі та засобах масової інформації. За свою роботу мати і син отримували від росії грошову винагороду.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігурантів затримали. Їм повідомили про підозру за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Стосовно підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі