Забезпечував окупантів їжею та житлом: колаборанту з Куп’янського району повідомили про підозру (Фото)

Про це 16 вересня повідомив речник прес-служби СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними СБУ, 57-річний мешканець села Кам’янка під час окупації Куп’янського району за підтримки російських загарбників добровільно погодився обійняти посаду старости.

“Фігурант і раніше рвався до влади, всі його спроби стати депутатом були безуспішними через його проросійську позицію. З перших днів тимчасової окупації чоловік перебував на території Куп’янської громади та допомагав ворогам діставати паливно-мастильні матеріали, забезпечував їх житлом та харчуванням. Він також допомагав окупантам придушити опір місцевих мешканців та “зливав” загарбникам інформацію про патріотично налаштованих жителів села”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Посібнику окупантів повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі