Задивився в телефон і був судимий: у прокуратурі розповіли про водія, який збив підлітків

У момент ДТП чоловік перебував в автомобілі один. Про це сьогодні повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

За даними правоохоронців, чоловік, який збив двох дітей на проспекті Науки, цього року був засуджений за крадіжку фотоапарата. Його засудили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік.

“Скоївши ДТП, фігурант порушив умови випробувального терміну та покарання у вигляді трьох років позбавлення волі йому можуть частково або повністю додати до вироку у справі про ДТП”, — розповів Дмитро Чубенко.

За його словами, місяць тому водія Toyota також притягували до відповідальності за порушення правил дорожнього руху — чоловік спровокував аварію, в якій, на щастя, ніхто не постраждав.

У Харківській області перекинувся бензовоз: кабіну зім’яло (Фото)

За даними прокуратури, автомобіль Toyota Land Cruiser належить приватній фірмі, фігурант пересувався на іномарці законно.

“Затриманий стверджує, що в момент ДТП він не перебував у стані наркотичного сп’яніння, а інцидент стався через те, що він під час руху задивився в мобільний телефон та проїхав на заборонний сигнал світлофора в той час, як по пішохідному переходу йшли люди”, – зазначив Чубенко.

“З кожним роком стає важче”, – мати харків’янина, який загинув у ДТП на Сумській

Одразу після події чоловіка доставили в Харківський наркологічний диспансер, де у водія взяли на аналіз кров і сечу. Результати аналізу будуть відомі сьогодні.

Дмитро Чубенко також розповів, що в момент скоєння ДТП фігурант перебував в автомобілі один.

Нагадаємо, раніше Київський районний суд Харкова заарештував водія фури, під колесами якої загинула дитина. Прокуратура та адвокат батька загиблого хлопчика вимагали обрати для чоловіка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, а захист просив про домашній арешт. Трагедія біля мікрорайону “Горизонт” сталася вдень 4 жовтня. Вантажівка DAF збила на нерегульованому пішохідному переході двох дітей. Один з постраждалих пізніше помер у лікарні.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі