Закликали до “пробудження матінки-Русі”: обшуки на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря (Фото)

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні заходи, що проводяться на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті.

Було опитано понад 20 осіб, опитування велися з використанням поліграфа.

Співробітниками СБУ було знайдено і вилучено величезну кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів, література авторства російських діячів яка видана російськими друкарнями, а також книги ксенофобського змісту, де відверто ображалися і засуджувалися інші релігії та національності. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність, і наголошується, що Росію, Україну і Білорусь “не можна розділити”.

СБУ і поліція проводять перевірку в Києво-Печерській Лаврі (Фото)

Попри заборони в монастирі продовжували згадувати під час молебнів патріарха рпц кирила гундяєва, який “благословляв” військову техніку та російських військових вбивати українців.

Також СБУ знайшла Тексти проросійських пісень, якими прославляли “Руську землю” та закликали до “пробудження матінки-Русі”.

Знайдені матеріали будуть передані на відповідні експертні дослідження.

Всі зазначені заходи безпеки проходили в рамках чинного законодавства.

Нагадуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості у діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду та віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Коментарі