Закликав бомбити українців і постив прапор СРСР: прихильника комуністичного режиму з Харківщини відправили до в’язниці

На сторінці у соціальній мережі 64-річний чоловік всіляко демонстрував свою прихильність комуністичному тоталітарному режиму. Зокрема, він розміщував привітання з радянськими святами, вихваляв осіб, що займали керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Також фігурант поширював публікації, у котрих закликалося рівняти українські позиції з землею та не брати полонених. Ці пости інтернет-агітатор доповнював комуністичною символікою: георгіївські стрічки, прапор СРСР з серпом та молотом, червоні зірки. Для популяризації протиправних матеріалів чоловік використовував сторінки у Facebook та у забороненій в Україні російській мережі “Однокласники”.

СБУ викрила харків’янку, яка у соцмережах агітувала за РФ і підтримувала війну проти України

Оперативники спецслужби встановили автора цих протиправних публікацій та затримали його у березні минулого року. Під час обшуків у фігуранта виявили пістолет, велику кількість набоїв різного калібру та гранату.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав чоловіка винним у незаконному поводження зі зброєю та боєприпасами, публічному використанні символіки комуністичного та тоталітарних режимів і виправдовування, визнанні правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України. Зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі