Закрив собою дитину та отримав уламок у серці: президент нагородив 12-річного харків’янина

Юний харків’янин Гліб Бондаренко став одним із учасників акції “Діти-рятувальники – герої війни”. Його заслуги наголосив президент України Володимир Зеленський. Про це повідомили у ДСНС Харківської області.

“Ми бачили першу танкову атаку”: як мешканка Харківської області врятувала від обстрілів понад 50 коней

Під час одного із обстрілів Харкова рашисти застосували касетні боєприпаси. Гліб Бондаренко накрив собою іншого хлопчика та врятував його. Сам герой отримав тяжке поранення – уламок потрапив йому прямо в серце. Але хлопчик вижив і зараз лікується у німецькій клініці “Шаріте”.

Він не зміг бути присутнім на урочистій церемонії, але на ній показали відеозапис із Глібом. Усі діти отримали подарунки від голови МВС Дениса Монастирського та маленьку форму рятувальників – від керівника ДСНС Сергія Крука.

“Ви – маленькі, але вже такі дорослі представники нашого величного та мужнього українського народу. Впевнений, що з такими хоробрими та щирими дітьми на Україну чекає прекрасне майбутнє!” – звернувся до юних героїв Володимир Зеленський.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі