Затримали електромеханіка, який транслював російське ТВ на окуповані території Харківщини

Під час окупації Куп’янська місцевий мешканець, який працював електромеханіком засобів радіо та телебачення у Харківській філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, перейшов на бік ворога.

Селила росіян у покинуті будинки і роздавала пропагандистські газети: в Ізюмі викрили колаборантку

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпролкуратури, представники зс рф призначили колаборанта на посаду «и.о. ведущего специалиста отдела телерадиовещания Управления связи и массовых коммуникаций ВГА Харьковской области». Підозрюваний, маючи необхідні навички та використовуючи телекомунікаційне обладнання Куп’янської телевежі, налаштовував трансляцію телеканалів держави-агресорки, зокрема «5 каналу» та «России 24», на окупованих територіях Куп’янщини.  Таким чином, колаборант допомагав зс рф поширювати антиукраїнський контент і кремлівську пропаганду.

51-річному мешканцю Куп’янська оголосили підозу за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України) і обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі