Завдала 1,5 млн грн збитків на ремонті зруйнованого ліцею: на Харківщині судитимуть бухгалтерку

За даними слідства, головна бухгалтерка ліцею у Люботині, яку призначено уповноваженою особою з питань публічних закупівель, прийняла рішення про проведення процедури відкритих торгів. Питання стосувалось виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт цього ліцею через руйнування внаслідок російського обстрілу.

Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, до участі в закупівлі були допущені двоє учасників: один з ціновою пропозицією 2 400 000 гривень, інший — 3 830 000 гривень. Головним бухгалтером ліцею було по фіктивних причинах відхилено найбільш економічно вигідну пропозицію та перераховано кошти у сумі 3 830 000 гривень приватному підприємству за виготовлення проєктно-кошторисної документації. Відповідно до висновку судової економічної експертизи, головний бухгалтер спричинила збитки державі у сумі майже 1,5 млн гривень.

Заволодіння бюджетними коштами на ремонт дитсадка: мер Змієва вважає себе невинним

Прокурори направили до суду обвинувальний акт за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі