Заволодіння коштами, виділеними на відновлення Харкова: топ-менеджерам тепломереж і бізнесмену обрали запобіжні заходи

Вищий антикорупційний суд заарештував бізнесмена Сергія Кривого з альтернативою 10 млн грн застави. Саме він, на думку слідства, є організатором схеми розкладань коштів через комунальне підприємство “Харківські теплові мережі”. Про це повідомив журналіст-розлідувач Олег Новіков.

За його інформацією, суд також арештував першого заступника гендиректора “ХТМ” Сергія Волика з альтернативою 9,99 млн грн застави. Виконавчому директору “ХТМ” Валерію Морозову визначили 900 тис. грн застави.

Крім того, арешт призначили власнику ТОВ “Виробничо-інжинірингова компанія “Локо трейн” Юрію Пічугіну з альтернативою 3 млн грн застави, а бенефіціара ТОВ “Альянс” Геннадія Жмуренка відпустили під 8 млн грн застави. Ще двох фігурантів відправили під нічний домашній арешт.

Кривий, Волик і Пічугін вийшли з-під варти під обов’язки: здати паспорти, носити браслет, не відлучатися з місця проживання, прибувати за вимогою тощо. Такі самі обов’язки покладені і на решту підозрюваних.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про викриття організованої групи, яка заволоділа державними коштами та коштами міжнародних партнерів України, які призначалися для відновлення критичної інфраструктури Харкова. Мова йде про 160 млн грн, з яких 22 млн грн були надані Світовим Банком.

За даними слідства, організатором злочиннї групи є впливовий бізнесмен Сергій Кривий, який разом із першим заступником гендиректора КП “Харківські теплові мережі” Сергієм Воликом домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання труб, вікон та технічної солі. При цьому саме воєнний стан учасники оборудки використали як привід не проводити відкриті торги. Надалі “переможець” через низку фірм-прокладок закупив продукцію у виробника та перепродав КП за понад удвічі завищеною ціною.

У ЗМІ Сергій Кривого називають людиною олігарха Ігоря Коломойського та зазначають, що він має величезний вплив у Мінекономрозвитку. Детальніше про схему розкрадання коштів на тепломережах можна почитати в матеріалі “Харківського антикорупційного центру”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі