Зайцева сидить в інтернеті та заробляє вишивкою: як відбуває термін винуватиця ДТП на Сумській

Харків’янка Олена Зайцева, засуджена за ДТП із шістьма загиблими, відбуває покарання в секторі мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами утримання у Покровському виправному центрі в Дніпропетровській області. Це сектор з окремим входом і своїм прогулянковим подвір’ям, кімнатою для їжі та душовою. Засуджені можуть вільно пересуватися своїм подвір’ям, але на роботу, у лазню і на обід їх супроводжують інспектори, з’ясував OBOZREVATEL.

Начальниця Покровського виправного центру Інна Міцюк розповіла, що в секторі із Зайцевою відбувають покарання 12 осіб, 11 з яких – за ДТП. Мати при собі телефони їм заборонено, проте їм щодня дозволяють відвідувати інтернет-клас і користуватися інтернетом: спілкуватися з родичами за допомогою Skype і відвідувати загальнодоступні сайти (наприклад, новинні ресурси) – окрім порноресурсів та інших заборонених. Також вони не можуть скористатися соціальними мережами.

zayceva_3.png

 

“З кожним роком стає важче”, – мати харків’янина, який загинув у ДТП на Сумській

Олена Зайцева працює на ділянці української вишивки, де в місяць заробляє від 1800 до 3000 гривень, залежно від вартості виробу. Засуджені мають відрядну оплату праці. Із зарплати утримують податок на прибуток, військовий збір, а також платять за харчування та комунально-побутові умови. За словами Інни Міцюк, практично вся зарплата засудженого йде на ці виплати, тому Зайцева виплачує постраждалим такі маленькі суми (мати одного із загиблих у ДТП розповіла Newsroom, що раз на два-три місяці отримує від Зайцевої по 30-70 гривень).

На короткі побачення до харків’янки приїжджала бабуся, але в основному, їздить мама.

“До Зайцевої з боку засуджених нема відношення, як до мажорки, вони самі сидять за аналогічні злочини”, – розповіла начальниця виправного центру. За її словами, весь термін перебування за ґратами винуватиця ДТП поводиться добре, до неї немає жодних зауважень – на відміну від інших засуджених.

“Я вірю в українське правосуддя”, – постраждала про вирок Зайцевій і Дронову

Нагадаємо, аварія на Сумській сталася 18 жовтня 2017 року. Після зіткнення Volkswagen Touareg під керуванням Геннадія Дронова і Lexus RX350, за кермом якого перебувала Олена Зайцева, “японця” відкинуло на тротуар. Машина знесла групу пішоходів, яка чекала зеленого світла на переході. В результаті аварії шестеро людей загинули та ще стільки ж постраждали (одна з них – пасажирка Зайцевої). Винуватці ДТП отримали по десять років позбавлення волі та двічі оскаржували це рішення. Але і в апеляції, і в касації був підтверджений вердикт першої інстанції. Загальна сума компенсацій, які повинні виплатити фігуранти, становить по три мільйони гривень. Геннадій Дронов відбуває покарання в Крюківській виправній колонії. Обидва водії мають право просити про умовно-дострокове звільнення, якщо відбудуть половину терміну.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі