Здавали окупантам позиції батальйону “Азов”: двом російським агентам ухвалили вирок (Фото)

Про це 5 вересня повідомили у Службі безпеки України.

У Чернівцях суд виніс вироки двом зрадникам України. Один із засуджених – уродженець Києва, який до січня 2021 року передавав російським кураторам інформацію про місцезнаходження корпусів добровольчого батальйону “Азов”. Згодом чоловік виїхав із України та працював на ворога дистанційно з країни Близького Сходу.

На початку повномасштабного вторгнення росія повернула агента в Україну. Він мав розвідувати місця розташування резервуарів із пальним та дислокацію українських військових підрозділів на Буковині. За результатами даних ворог планував здійснити диверсії, включаючи вибухи на залізниці та логістичних складах. Проте зрадника було затримано у Чернівцях співробітниками СБУ, а його спільника – у Чернігові.

Суд визнав фігурантів винними у скоєнні злочинів. Киянина засудили за державну зраду та участь у терористичній організації до 16 років позбавлення волі, а його спільника – до 10 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі