“Здавали” учасників АТО та показували покинуті будинки: двох колаборантів з Харківщини відправили до в’язниці

На Харківщині засудили ще двох ворожих поплічників, які співпрацювали з рф у період захоплення частини регіону. Тоді їх призначили до російських окупаційних адміністрацій. Як повідомив речник управління СБУ в Харківській області, колаборанти «зливали» місця перебування учасників руху опору та брали участь у розграбуванні майна місцевих жителів.

Харківська колаборантка організувала “референдум” про приєднання до рф

Так, один із засуджених очолив загарбницький орган на території Кіндрашівської сільської громади, а інший – став «помічником» гауляйтера з Чугуївського району. Перебуваючи на «посадах», вони сприяли агресору у поширенні кремлівського режиму та придушенні спротиву рашистам у прикордонних районах області. Для цього показували окупантам адреси проживання учасників АТО та сімей українських захисників. Також «водили» загарбників по приватних домоволодіннях, з яких люди виїхали на підконтрольну Україні територію. У подальшому окупанти разом зі своїми поплічниками розграбовували ці помешкання.

Співробітники СБУ затримали обох зловмисників у результаті стабілізаційних заходів на звільнених територіях області. На підставі забраних доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив їм по 6 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі