Згвалтування неповнолітньої та викрадення людини: рецидивіст вийде на свободу

Дзержинський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про три злочини. Неодноразово судимий уродженець Сахновщини визнав свою провину у вимаганні, крадіжці та сексуальному насильстві. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

У Харкові троє чоловіків зґвалтували випадкову знайому: суд виніс вирок

За даними слідства, перший епізод стався у вересні 2013 року. Троє чоловіків зустрілися з майбутньою жертвою біля станції метро “Радянська” (зараз – “Площа Конституції”) і поїхали на автомобілі Opel Vectra за місто. Недалеко від Фельдман Екопарку машина зупинилася. Один з фігурантів накинув на шию потерпілого петлю і витягнув його з салону.

Потім чоловіка прив’язали до дерева, побили та облили мастильною рідиною, погрожуючи підпалити. Потерпілий погодився віддати гроші, після чого зловмисники зникли, кинувши його в лісі. Через місяць міліціонерам вдалося затримати підозрюваного, проте в червні 2014 року він вийшов з СІЗО на свободу.

У Харкові троє чоловіків зі зброєю зв’язали директора фірми та викрали велику суму

24 червня 2019 року п’яний рецидивіст обікрав автомобіль ЗАЗ. Його здобиччю стали компресор і диск з шиною, загальною вартістю 1300 гривень. Через тиждень він скоїв третій і останній на цей момент злочин. Бувши в гостях, він поглумився над неповнолітньою дівчиною.

В ході розгляду чоловік визнав свою провину за всіма епізодами. Раніше він вже був судимий за крадіжки, грабежі, зґвалтування і виготовлення підроблених грошей або цінних паперів. За сукупністю нових злочинів колегія суддів засудила його до шести років і двох місяців позбавлення волі. Однак за “законом Савченко” фігуранту зарахували три роки, проведених в СІЗО, з розрахунку день за два. Тому незабаром рецидивіст вийде на свободу. Його також зобов’язали виплатити законному представнику неповнолітньої дівчини 50 тисяч гривень. На цей час вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі