Журналіста з Харкова вшосте номінували на премію Royal Television Society

Про це сьогодні повідомили на офіційному сайті премії та у виданні The Associated Press.

Кореспондент The Associated Press Мстислав Чернов вшосте номінований на одну з найпрестижніших для медіа премій світу, журналістський “оскар” — британську Royal Television Society 2022. Цього разу — одночасно у двох номінаціях: у категорії “Оператор року” та “висвітлення міжнародних подій”.

Крім самого Мстислава Чернова на цю премію вже сім років не був номінований жоден український журналіст. Переможців оголосять 23 лютого.

Номінацію Мстислав Чернов отримав за видатні репортажі з Афганістану після виведення американських військ та захоплення влади талібами минулого літа. Також він знімав події пандемії COVID-19, конфлікт на Донбасі, повені в Німеччині, міграційну кризу на кордоні Литви та Білорусі, а в січні 2021 року відобразив переліт та прибуття Олексія Навального в Росію та арешт політика. У серпні цього року він був єдиним українським журналістом у Кабулі.

Мстислав Чернов працював більш ніж в 40 країнах світу, в першу чергу — в гарячих точках: почав міжнародну кар’єру фотографа та відеооператора репортажами про протести на площі Таксим в Стамбулі та документальними фото про операції на відкритому серці. З 2014 року працює на The Associated Press — фіксує події Революції Гідності (під час якої був поранений), висвітлював окупацію Криму, війну на Донбасі (одним з перших документував наслідки краху малайзійського літака Boeing 777 рейсу MH17), події в Сирії, секторі Газа, Нагірному Карабасі, Афганістані, міграційну кризу в Європі, протести в Білорусі.

В Україні Мстислав Чернов відомий також як письменник: у 2020 році в київському видавництві “Саміт-книга” вийшов його дебютний роман “Час снів”.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі