“Зливала” рашистам позиції Нацгвардії: жінку засудили до 15 років за ґратами із конфіскацією майна

Зміївський районний суд Харківської області ухвалив вирок жінці, яка була російським інформатором. Жителька Чугуївського району передавала рашистам інформацію про посади та техніку Нацгвардії. Про це стало відомо із Єдиного реєстру судових рішень.

В Харкові екс-поліцейський разом зі знайомим передавав росіянам інформацію про розміщення українських військових

За даними слідства, Анастасія Баталіна вирішила допомогти російським окупантам. Мешканка Височинівки пересилала через Whatsapp скріншоти Google Maps із зазначеними позиціями українських бійців, фотографії блокпостів та місць дислокації НГУ.

З 7 березня по 13 квітня зловмисниця понад 30 разів зв’язувалася з різними особами та передавала їм інформацію про “укрів” та “нацистів”. Зрадниця повідомляла про фортифікаційні споруди, машини та засоби ППО, про розташування штабу і навіть розтяжок.

У Херсоні партизани підірвали машину поліції: момент вибуху влучив у відео

У ході розгляду жінка визнала свою провину. За державну зраду за умов воєнного стану її засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок не набрав чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі