“Зливали” росіянам позиції ЗСУ: силовики викрили мешканок Донецької та Одеської областей (Фото)

Про це 5 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

У серпні мешканка міста Білозерське Донецької області за допомогою одного з месенджерів надсилала на номер російського мобільного оператора інформацію про військовослужбовців ЗСУ. Правоохоронці затримали фігурантку.

Ще одну підозрювану затримали на Одещині. З початку серпня місцева мешканка передавала російським загарбниками дані про ЗСУ, чисельність українських підрозділів, особового складу, кількість військової техніки та маршрути переміщень територією одного з населених пунктів області. Правоохоронці з’ясували, що фігурантка має паспорт громадянки РФ та періодично виїжджала на територію країни-агресора для отримання пенсії. Під час обшуку у неї вилучили план-схему розташування одного з військових підрозділів ЗСУ.

Обом фігуранткам повідомили про підозру за статтею 114-2 (“поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ”).

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі