Зрадника, який шпигував за штабами Сил оборони у Харкові та Чернівцях, відправили у в’язницю на 15 років

Співробітники СБУ затримали російського агента «на гарячому» під час проведення ним прихованої фотофіксації військового об’єкта у Чернівцях у травні цього року. За даними слідства, ворожим поплічником виявився мешканець Чернівців, який у 2021 році переїхав до Харкова і працював там техніком з налаштування інтернету.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, після початку повномасштабного вторгнення рф чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник головного управління генштабу зс рф (відомого як ГРУ). До «уваги» агресора чоловік потрапив через свої антиукраїнські публікації у забороненій соцмережі «Однокласники».

Експоліцейського з Куп’янська, який разом з росіянами грабував мешканців Харківщини, відправили до в’язниці

Під час перебування у Харкові ворожий агент відслідковував дислокації українських блокпостів та фортифікаційних споруд у місті, а також передавав окупантам геолокації місцевих енергооб’єктів.

Потім російський агент за вказівкою свого «куратора» з гру повернувся до Чернівців під виглядом відвідування родичів. Однак, головною метою його «поїздки» було шпигування за обласним управлінням СБУ, прикордонним загоном та місцевим військкоматом.

Також зловмисник передавав окупантам електронні координати ключових мостів та електропідстанцій в обох регіонах України. Для комунікації з російською спецслужбою її поплічник використовував анонімний месенджер.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд призначив ворожому агенту 15 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі