Зраднику, який навів ворожу ракету на село Гроза, інкриміновано державну зраду

За керівництва Харківської обласної прокуратури колишньому правоохоронцю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Влітку 2022 року, під час окупації Куп’янська, підозрюваний добровільно приєднався до ворога, ставши “в.о. інспектора дорожньо-патрульної служби відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху” в так званому “Управлінні внутрішніх справ Тимчасової громадянської адміністрації Харківської області”.

Підозрюваний діяв на ворожих блокпостах, безпідставно зупиняв і конфіскував автомобілі цивільних. Згодом отримав нову “посаду” від окупантів і став “інспектором (дорожньо-патрульної служби) взводу №1 окремого відділення ДПС Державної інспекції безпеки дорожнього руху”.

Харківські рятувальники протягом 60 годин боролися з наслідками обстрілу в Немишлянському районі (Фото)

Перед звільненням Харківщини він разом зі своїм братом втік на територію рф. Обох братів звільнили з правоохоронних органів.

У жовтні 2023 року братам було повідомлено про підозру у наведенні ракетного удару по кафе в селі Гроза Куп’янського району. Під час атаки загинуло 59 мирних мешканців, ще 5 отримали поранення.

Стосовно старшого брата обвинувальний акт за фактом державної зради розглядається в суді.

Досудове розслідування здійснюється ТУ Державного бюро розслідувань, що розташований у м. Полтаві, оперативний супровід — ДБР та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Коментарі