Вибір кондиціонера: на що варто звернути увагу

Сьогодні кондиціонер — це одна з незамінних речей для дому та офісу. Завдяки йому можна як охолоджувати приміщення влітку, так і обігрівати його взимку, тому все більше людей задумується над встановленням такого пристрою. Як правильно вибрати кондиціонер — розповідаємо в цьому матеріалі.

Як підібрати кондиціонер

Вибір кондиціонера залежить від багатьох факторів, таких як тип пристрою, тип монтажу та деяких інших нюансів. Розглянемо їх більш детально.

Тип кондиціонера

Всі кондиціонери бувають двох типів: моноблок або спліт-система, яка складається з двох або більше частин. Моноблоковий кондиціонер являє собою блок на коліщатках, який можна перевозити та розміщувати практично в будь-якому місці. В комплекті такого пристрою йде спеціальна труба для відведення теплого повітря, яку можна вивести у вікно. Це не потребує особливих зусиль, зробити все можна самостійно.

Натомість спліт-система — це складніший тип кондиціонера. Він має два блоки: зовнішній та внутрішній. Зовнішню частину потрібно встановлювати на фасад будівлі та з’єднувати з внутрішнім блоком, який знаходиться всередині приміщення. Обидві частини з’єднуються електричним кабелем та трубками з фреоном. Монтаж спліт-системи — це складний процес, тому його краще довірити фахівцям.

Також існують мультиспліт-системи. Це кондиціонери, які складаються з кількох внутрішніх блоків, що з’єднані з однією зовнішньою частиною. Завдяки мультиспліт-системі можна кондиціонувати одразу декілька приміщень.

Тип монтажу

Якщо моноблоковий кондиціонер можна встановити майже будь-де, то спліт-система за типом монтажу внутрішнього блоку буває:

  • Настінною. Найпопулярніший тип, який здатен охолоджувати, нагрівати, іонізувати, очищати та зволожувати повітря кімнати площею 15-20 м кв.
  • Підлогово-стельовою. Такий кондиціонер можна розмістити над підлогою наче батарею, або встановити на стелі.
  • Колонною. Такий кондиціонер зовні нагадує колону. Він має досить великі габарити та здатен ефективно охолодити чи обігріти приміщення. Колонний кондиціонер не потрібно монтувати, достатньо поставити його в потрібному місці та під’єднати до нього фреон і живлення.

Вибираючи між різними типами кондиціонерів, слід враховувати особливості свого приміщення. Сьогодні найбільш універсальними є настінні моделі.

Додаткові функції

Залежно від моделі, кондиціонер може мати такий додатковий функціонал:

  • система антизледеніння — захищає зовнішній блок спліт-системи від криги;
  • автоматичне очищення — цей режим самостійно просушує внутрішні частини пристою після його вимкнення;
  • дистанційне керування через Wi-Fi — дає змогу керувати кондиціонером через смартфон або планшет;
  • захист від замерзання — ця функція підтримує в приміщенні температуру на певному оптимальному рівні;
  • датчик руху — завдяки йому кондиціонер буде автоматично визначати присутність людей у приміщенні та відповідним чином налаштовувати свою роботу;
  • дисплей внутрішнього блоку — відображає детальну інформацію про роботу кондиціонера, що дозволяє налаштувати його максимально точно.

Вибираючи кондиціонер, важливо підібрати таку модель, яка задовольнить всі ваші потреби та вимоги, а також буде відповідати особливостям приміщення.

Підіб’ємо підсумки

Сьогодні без кондиціонера буває досить важко обійтись як в спекотній літній день, так і прохолодними зимними вечорами. Різноманіття моделей дозволяє кожному підібрати для себе відповідний пристрій. Придбати кондиціонер зі встановленням можна в інтернет-магазині Aqua-Life.

Коментарі