Бабкін Сергій Миколайович

Український музикант, телеведучий, актор, автор та виконавець власних пісень

Біографія

Сергій Бабкін народився в Харкові 7 листопада 1978 року. Майбутній артист ріс в сім’ї виховательки дитячого садка і військового. Старший брат Сергія пішов по стопах батька, а сам він з раннього дитинства займався творчістю. Ще до школи займався хореографією, грав на флейті та малював.

Освіта

Шкільні роки Бабкін провів у Харківському ліцеї мистецтв №133, також закінчив музичну школу №13 по класу флейти. Під час навчання Сергій відвідував курси з акторської майстерності, грав у постановках, в КВК, навчався грати на гітарі.

У 2000 році Сергій Бабкін випустився з Харківського державного університету мистецтв, де навчався на факультеті “Актор драми та кіно”.

Свої музичні експерименти Бабкін почав ще в студентстві разом з Андрієм Запорожцем. Вони почали виконувати власні пісні.

Кар’єра

У студентські роки у Сергія Бабкіна з’явилося перше місце роботи — Нічний клуб “Маска”. А після вузу він прийшов на роботу в Театр-19.

У музиці ж реалізовуватися він почав з 2000-го. Тоді у Бабкіна та Запорожця з’явилася назва їх групи “Червона п’ятниця”, яка трансформувалася в 5’nizza.

Перший диск друзі записали за дві години — це 15 пісень. У 2002-му група прогриміла на фестивалі “KaZaнтип” під час гала-концерту. Артисти почали гастролювати не тільки по Україні, а й за кордоном. Пісні “Весна”, “Солдат” та інші були в ротаціях радіостанцій.

Група розпалася у 2007 році, останній спільний концерт вони відіграли у Варшаві. Група возз’єднувалася у 2015-му.

Паралельно з “П’ятницею” Бабкін записував і сольні диски. У 2008 році він випустив першу збірку “Ура!”.

У 2015 році Сергій Бабкін почав активне сольне життя: він організовував квартирники в обласних центрах України.

Через два роки його запросили у якості судді на шоу “Голос країни”.

Брав участь Бабкін і в конкурсі “Танці з зірками” разом зі своєю дружиною Сніжаною Бабкіною.

У 2018 році вийшов новий альбом “Музосфера”, в якому всі пісні були українською мовою. Тоді ж він відправився в тур по Україні.

Бабкін називає себе спочатку актором, а потім музикантом. Зараз він разом з дружиною Сніжаною грає в театрі “прекрасні квіти”. Їх постановки славляться своїм експериментальним підходом до театральної мови.

Сім’я

Перший раз Сергій Бабкін був одружений на Лілії Ротань. У 2005-му у них з’явився син Ілля. Але через розгульний спосіб життя артиста, їх шлюб швидко розпався. Ілля з мамою поїхав до Канади та не спілкується з батьком.

Друга дружина Сергія Бабкіна — Сніжана Бабкіна (Вартанян). У 2008-му артисти одружилися, зараз вони виховують трьох дітей — Артура (син Сніжани від першого шлюбу), Веселину та Єлисея. В одному з інтерв’ю, Бабкіни розповідали, що Сергій дав Артуру своє прізвище.

Декларація

Про заробітки Сергія Бабкіна відомо не багато. Звіту про доходи у відкритому доступі немає.

Відомо, що у 2017 році разом з сім’єю Бабкін переїхав у власний будинок, який знаходиться біля парку Горького. Тоді музикант говорив, що сім’я довго мріяла про просторе житло і нарешті змогла здійснити мрію. Площа будинку становить 156 квадратних метрів, а з вікна на другому поверсі відкривається вид на канатну дорогу, яка з’єднує центр міста з Ботсадом.

При цьому, скільки Бабкін отримав за участь в телешоу “Голос країни” та декількох сезонах “Ліги сміху”, він жодного разу відкрито не озвучував.

Компромат та скандали

У 2017 році Сергій Бабкін потрапив у скандал. Його концерт у Львові зірвали активісти, які вийшли на протест через виступи артиста в Росії. Вони вимагали назвати Російську Федерацію агресором. Сам Бабкін говорив, що в Росії грає не для політиків та еліти, а для простих людей, які не сприймають дій керівництва країни. Бабкін наполягав, що є патріотом України.

На початку 2021 року Бабкін розповів своїй дружині та ЗМІ про те, що зраджував дружині більш як 100 разів. Ці проблеми були у пари в перші три роки спільного життя. За словами Бабкіна, він Сніжані вже не зраджує, кинув пити та став благородним батьком сімейства. Дружина пробачила музикантові, хоча, дізнавшись про численні зради, планувала подавати на розлучення.

Соціальні мережі

Сергій Бабкін у Facebook.
Сергій Бабкін в Instagram.
Сніжана Бабкіна в Instagram.