Дудін Роман Володимирович

Колишній начальник Головного управління СБУ в Харківській області

Кар’єра та освіта

Роман Дудін — корінний житель Дніпра. Інформації про нього у відкритому доступі дуже мало. Звичайно ж, відома дата народження — 13 березня 1983 року. У мережі немає інформації про те, який вуз і яку школу закінчив Роман Дудін.

У мізерних біографічних даних є відомості про його службу в армії. Саме після неї він пішов працювати в управління СБУ в Дніпропетровській області. У 2013-му Дудін перевівся до Києва. А 25 березня 2020-го очолив Управління СБУ в Харківській області. 29 травня 2022 року президент Володимир Зеленський звільнив Дудіна з посади. У зверненні гарант заявив, що той “не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав лише про себе особисто”.

Сім’я

Інформації про сім’ю Романа Дудіна теж мало. Відомо, що він одружений на Вікторії Дудіної. У подружжя є син Антип та дочка Василиса.

Декларація

Якщо про самого начальника обласного управління СБУ немає інформації, то про його дружину говорили багато і довго, в основному, обговорювали її майно.

За 2021 рік на посаді начальника управління СБУ в Харківській області Роман Дудін заробив 685 тисяч гривень, ще 49 тисяч він отримав у якості матеріальної допомоги за місцем служби. У декларації немає ні слова про житло, але вказана земельна ділянка в Княжичах під Києвом.

А ось дружина начальника Харківського СБУ у 2020 році отримала 1,4 мільйона гривень у подарунок. Також Вікторія Дудіна продала автомобіль Volvo XC60 2012 року за 700 тисяч гривень, замість якого купила BMW X5 2017 року випуску за 980 тисяч гривень. Роман Дудін купив моторний човен Powerboat 2020 року випуску. Купівля обійшлася силовику 110 тисяч гривень. Ще 24 тисячі гривень коштував причіп.

Подружжя зберігало готівкою 80 тисяч доларів.

Компромат та скандали

Даних про скандали, в яких міг би брати участь Роман Дудін теж немає. Але у відкритому доступі є інформація, що у керівника облуправління СБУ є “кишенькова партія” “Акцент”, яку використовували на місцевих виборах до міської та обласної ради.

Роман Дудин

Як повідомив Телеграм-канал “окуляри Баканова”, у передвиборчій гонці Роман Дудін використовував адмінресурс, щоб завести до Ради депутатів.