Геращенко Антон Юрійович

Радник Міністра МВС

Антон Геращенко народився у Харкові 10 лютого 1979 року. Ріс у неповній сім’ї, його вихованням займалася мама, бабуся та дідусь.

1995 року закінчив Харківську гімназію №45. Після випуску вступив до Харківського економічного університету, де здобув освіту економіста. Другу вищу освіту Антон Геращенко здобув у Християнському гуманітарно-економічному відкритому університеті, розташованому в Одесі. Навчався він і у Національній академії державного управління за Президента України.

Кар’єра

Працювати Геращенко почав 1999 року на посаді економіста в АК “Харківобленерго”. Займався молодий спеціаліст плануванням управління координації використання ресурсів. Але надовго там він не затримався і 2002 року став депутатом Харківської міськради. 2005 року він очолив Красноградську районну державну адміністрацію. На цій посаді він пробув до квітня 2010 року. У цей час він був членом партії “НС “Наша Україна”.

З березня по листопад 2014 року Геращенко працював у Києві на посаді позаштатного радника міністра МВС, яким на той час був Арсен Аваков. Тоді ж Антон Геращенко балотується у Верховну Раду та проходить до парламенту разом із фракцією “Народний Фронт”.

Голова фракції “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко, народний депутат України від фракції “Народний фронт” Антон Геращенко та міністр внустрішніх справ України Арсен Аваков під час засідання Верховної Ради, 2015 рік. Фото Владислава Мусієнка / УНІАН

2017 року Геращенко пішов з посади позаштатного радника міністра МВС. Але у 2019 році повернувся до правоохоронних органів на посаду заступника міністра.

Сім’я

Антон Геращенко одружений вдруге. Вперше він намагався побудувати сім’ю з Вікторією Грецькою-Миргородською, у них народився син. Але в 2014 році подружжя розлучилося, а суперечки про розподіл майна тривали досить довго.

 

 

 

 

Вікторія Грецька-Миргородська

Друга дружина Геращенка – Олеся Шамбур. Весілля вони зіграли у 2014 році у замку Радомисль (Житомирська область). 2016 року нова обраниця народила Геращенко доньку.

Антон Геращенко та Олеся Шамбур

Декларація

Антон Геращенко є співвласником квартири у Харкові та двох квартир у Києві. 2020 року основне джерело доходу Антона Геращенка становила зарплата у Міністерстві внутрішніх справ, де він заробив 866 233 гривень.
Готівкою разом із дружиною він зберігав 505 тисяч гривень та 44 тисячі доларів.

Компромат та скандали

Антон Геращенко регулярно потрапляє у скандали. Неоднозначним можна назвати його інтернет-проект “Миротворець”, який створили у 2014 році. Там є інформація про сепаратистів та агентів Кремля. Вся інформація про людей, які потрапляють до бази, знаходиться у відкритому доступі.

У 2015 році Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно Геращенка. Причина – звернення радника міністра МВС до всіх, хто володіє інформацією про російських найманців, які беруть участь у війні у Сирії, поділитися інформацією із сайтом “Миротворець”. Це потрібно зробити для того, щоб цим військовим могли помститися. У 2018 році Басманний суд Москви заочно заарештував Геращенка, а сам політик зараз перебуває у міжнародному розшуку.

Антон Геращенко також погрожував внести інформацію про екс-президента США Дональда Трампа, коли той переміг на виборах. Сайт “Миротворець” намагалися закрити, але він досі працює.

Соцмережі довго висміювали Антона Геращенка за відео із ресторану японської кухні, на якому він вилизує тарілку. Свій вчинок він пояснив тим, що таким чином хотів висловити свою повагу до кухарів та закладу.

Соцмережі

Антон Геращенко у Facebook та Telegram.