Комаровський Євген Олегович

Педіатр, кандидат медичних наук, телеведучий

Біографія

Євген Комаровський народився в Харкові 15 жовтня 1960 року в родині корінних харків’ян. На цьому він завжди акцентує свою увагу, як і на тому, що і він, і його діти не хочуть їхати з України та зокрема з Харкова. Батьки Комаровського все життя працювали інженерами на місцевому турбінному заводі.

Популярність до Євгена Комаровського прийшла у 2009 році, коли в Україні була оголошена епідемія свинячого грипу. Коли країну охопила паніка, він давав рекомендації, як і що потрібно робити під час хвороби.

Освіта

У 1983 році отримав диплом педіатра Харківського медичного інституту (зараз Харківський медичний університет).

Кар’єра

Працювати в медицині Євген Комаровський почав ще в студентстві. У 1980 році він вступив на посаду медбрата в реанімацію.

У 1983 році Комаровський прийшов на роботу в інфекційну клінічну лікарню Харкова. До 1991 року він обіймав посаду лікаря відділення реанімації. Після 10 років роботи його призначили завідувачем інфекційного відділення.

У 2000 році Євген Комаровський почав відходити від практики в держустановах. На початку століття він почав проводити консультації в приватному медичному центрі. А через шість років відправився у вільне плавання: у 2006 році Комаровський відкрив власну клініку “Клініком”. Цей консультативний медичний центр працює досі.

У 2010 році лікар пішов у медіа. На телеканалі “Інтер” стартував проєкт “Школа доктора Комаровського”, який за короткий період здобув небувалу популярність не тільки в Україні, а й за її межами.

Сьогодні Євген Комаровський активно веде соцмережі, канал в Youtube, на який підписалися понад три мільйони користувачів.

Сім’я

Одружився Євген Комаровський ще під час навчання у вузі. Дружиною доктора стала його однокурсниця. Катерина Комаровська отримала спеціальність лікаря-окуліста.

У Комаровського два сини — Дмитро (1982 року народження) та Андрій (1983 року народження), є онук та внучка.

Відомий педіатр захоплюється фотографією, зимовою риболовлею та туризмом.

Декларація

Фінансового звіту відомого доктора і телеведучого у відкритому доступі немає. Однак в мережі можна відшукати відомості про заробітки, які приносить Комаровському медійна популярність. Так, засновник рекламного агентства Shatyrko Андрій Шатирко оцінив доходи, який приносить доктору YouTube-канал. За його оцінками, на початку 2020 року за кожен мільйон переглядів Комаровський заробляв 220 доларів, а вже навесні 2020 року в період пандемії ставки пішли вниз і заробіток склав близько 100 доларів за мільйон переглядів.

Компромат та скандали

Євген Комаровський часто критикував медичну реформу, яку почала проводити Уляна Супрун на посаді в.о. міністра охорони здоров’я.

Довго обговорювали й висловлювання Комаровського про те, що він закінчив би війну на Донбасі під час риболовлі з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це він заявив в ефірі одного телеканалу.

Також взимку 2020 року Євген Комаровський анонсував свій тур містами Росії, що викликало обурення в мережі.

У 2021 році наробило галасу його відео “Остання осінь”, в якому він закликав українців вакцинуватися від COVID-19.

А в жовтні 2021 в Комаровський заявив, що президент Володимир Зеленський використовував його виключно для піару.

В кінці 2021 року політики обговорювали фігуру Євгена Комаровського, як майбутнього колегу, від чого він весь час відхрещувався.