Перлін Станіслав Ігорович

Ексначальник ГУ Нацполіції в Харківській області (вересень 2021 – лютий 2022)

Станіслав Перлін — корінний харків’янин, який ніколи не залишав місто та пройшов шлях від оперуповноваженого міліції до начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області. У 2014 році він отримав орден Данила Галицького. Нагороду вручили за мужність та героїзм, які Перлін проявив захищаючи Україну.

Керівник “главку” колекціонує кашкети

Перлін захоплюється колекціонуванням: він зумів зібрати понад 200 поліцейських кашкетів з різних країн світу.

Біографія

Станіслав Перлін народився в Харкові 29 серпня 1968 року. Ріс майбутній правоохоронець у родині робітників.

Перлін є випускником Харківського юридичного інституту ім. Дзержинського, зараз це НУ “Юридична академія України імені Ярослава Мудрого”.

У Перліна є науковий ступінь — кандидат юридичних наук.

Кар’єра

У 1985 році Станіслав Перлін працював інструктором протипожежної профілактики. Перш ніж піти на роботу в правоохоронні органи, він відслужив в армії з 1986 по 1988 роки. До органів внутрішніх справ Перлін потрапив в 1991 році.

У карному розшуку він пропрацював з 1993 по 2002 роки. За цей час йому вдалося розкрити перше замовне вбивство в Харківській області. У 2001-му Станіслав Перлін став заступником голови Харківської секції Міжнародної Поліцейської Асоціації.

У 2002 році він перейшов на посаду начальника Фрунзенського райвідділу, зараз це Немишлянський РВ. Через два роки після роботи в районі Станіслав Перлін обіймає посаду директора Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. А головне управління Нацполіції в Харківській області Перлін очолив 1 вересня 2021 року.

У лютому 2022 року міністр МВС Денис Монастирський повідомив, що звільнив Станіслава Перліна. Причиною стало смертельне ДТП за участю машини, що належить харківському бізнесменові Олександру Ярославському. Монастирський звинуватив начальника “главка” у махінаціях. Варто зазначити, що на ранок після аварії в поліцію прийшов водій з компанії Ярославського, слідчі висунули йому звинувачення, а пізніше з’ясувалося, що чоловік не міг перебувати на місці аварії.

Сім’я

У 1991 році Станіслав Перлін одружився. Його дружина Анжеліка Перліна в цей же рік народила йому сина Андрія.

Декларація

Як тільки з’явилася інформація про те, що Перлін очолюватиме обласний главк, ЗМІ почали вивчати його декларацію. З неї всі дізналися, що правоохоронець задекларував приватний будинок на 206 “квадратів”. У спільній власності з дружиною у нього числиться квартира на 63 метрів квадратних.

Також в декларації вказаний автомобіль Volvo XC60 2015 року випуску. Вартість транспортного засобу — 646 тисяч гривень.

Доходи Перліна складають зарплата та пенсія. У 2020-му він отримав 494,5 тисячі гривень і 241,2 тисячі відповідно.

Анжеліка Перліна працює в харківській мерії. Згідно з даними декларації, у 2020-му вона отримала 234,9 тисячі гривень зарплати. Заощадження Перліна склали 155 тисяч гривень і 50 тисяч доларів.

Соцмережі

Станіслав Перлін у Facebook.