Скоробагач Марія Володимирівна

Депутат Харківської міської ради

Марія Скоробагач — наймолодший депутат міської ради та дочка відомого політика Володимир Скоробагача, який з 2005 року входить в депутатський корпус різних рад.

Біографія

Марія Скоробагач народилася в Харкові 18 червня 1997 року. З 2019 року вона є директором благодійної організації “Благодійний фонд Володимира Скоробагача”.

Освіта

У 2014 році закінчила Харківський університетський ліцей. У 2018-му випустилася з Newcastle University (Великобританія), де провчилася чотири роки. В цей же час здобувала освіту в Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого.

Кар’єра

У 2020 році дівчина стала депутатом міськради VIII скликання від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Депутат входить до складу постійної комісії міськради з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян.

Сім’я

Не заміжня.

Декларація

У загальнодоступній електронній декларації, яку депутат подала в Національне агентство з протидії корупції, сказано, що вона проживає в квартирі своєї сестри площею 70 м кв.

Дівчині належать нежитлові приміщення площею майже 1500 м кв.також вона користується земельною ділянкою, яка належить її батькові Володимиру Скоробагачу. Площа ділянки перевищує 5000 квадратних метрів.

У 2020 році готівкою Марія Скоробагач зберігала 45 тисяч доларів. А ось на банківських рахунках виявилися копійки: 104 гривні, всього вісім євро і шість доларів.

У дівчини є браслет Cartier, куплений у Франції більше ніж за 200 тисяч гривень.

Також вона займається підприємницькою діяльністю і в 2020-му рік заробила майже 1,7 мільйона гривень.

Машина Марії Скоробагач

Дівчина володіє трьома наручними годинниками, випущеними під брендами Rolex та Hublot, захоплюється водним відпочинком та задекларувала гідроцикл Sea-Doo. По місту депутат пересувається на Mercedes-Benz GL 350D, випущеному у 2018 році.

Компромат та скандали

Марія — дочка відомого політика Володимир Скоробагача, який обирався депутатом міськради ще у 2005 році та з того часу постійно знаходиться в депутатському кріслі.

Мария Скоробагач

Марія Скоробагач з батьком

Згідно з офіційними документами він зберігав готівкою майже 11 мільйонів гривень, близько 1,3 мільйона доларів і 370 тисяч євро. Взимку 2014 року його облили зеленкою, залили газовим балончиком та кинули в сміттєвий бак. Спочатку активісти загнали депутата міськради в аптеку. Пізніше натовп молодих людей витягнув його на вулицю, побив та закинув в металевий бак.

У 2016 році журналісти дізналися, що юна Марія Скоробагач подарувала батькові нежитлові приміщення площею майже 1000 м кв.вартість нерухомості склала 1,5 мільйона гривень. При цьому Марія на той момент проживала в Лондоні.

З весни 2021 року кафе в центрі міста, яке належить Марії Скоробагач, тричі опинялася в центрі скандалу. У травні зловмисники підклали пляшку з палаючою сумішшю під кафе та пошкодили фасад будівлі. На початку серпня невідомі в масках розмалювали стіни кафе написами “злодій” та “Офшор Скоробагача”. Активісти розповіли співробітникам закладу, що через даний заклад батько Марії відмиває незаконно отримані гроші. Через два тижні невідомі знову відвідали кафе і також розмалювали стіни.