Редакційна політика Newsroom

Сайт Newsroom – незалежне новинне видання, пріоритетом якого є інформація, що впливає на політичне, економічне та соціальне життя Харкова та великих міст України.Наша мета – достовірне, збалансоване та оперативне інформування аудиторії про те, що відбувається у Харкові та Україні.

Редакція Newsroom не пов’язана з будь-якими політичними силами. Для нас ключовим критерієм вибору тем, пріоритетів та приводів для підготовки редакційних матеріалів є цінність для аудиторії.

Мова публікацій – російська та українська.

1. Журналістські стандарти

1.1. Вимоги до матеріалів

Основною вимогою до матеріалів є достовірність та ретельна перевірка джерел інформації. Будь-які оцінки та висновки, які дають журналісти, мають бути підтверджені фактами, цифрами чи думкою експертів.

Ми дотримуємося принципів всебічності та готові надати можливість висловити свою позицію усім сторонам конфлікту.

1.2. Достовірність

Ми намагаємося оперативно публікувати новини, не жертвуючи достовірністю та точністю. У виняткових випадках новини, що становлять значний суспільний інтерес, публікуються у форматі «тільки факт», а потім доповнюються подробицями, контекстом та бекграундом.

Ми використовуємо з гіперпосиланням дані інших медіа, але тільки тих, чия репутація дозволяє вважати їхню інформацію надійною.

Ми перевіряємо інформацію із соціальних мереж, звертаючи увагу на справжність акаунтів, ангажованість та/або конфлікт інтересів авторів постів, перевіряючи справжність опублікованих документів, фото та відео.

Ми завжди вказуємо автора, який несе відповідальність за достовірність інформації та фактів, викладених у конкретній публікації. У нас на сайті немає анонімних публікацій.

У будь-якій ситуації ми прагнемо публікувати інформацію від першоджерела.

1.3. Висвітлення різних точок зору

Різні погляди на конфліктні теми публікуються в одному матеріалі. Якщо оперативно не опубліковано позицію однієї зі сторін, її коментар обов’язково подається пізніше у форматі, який редакція визнає актуальним на момент публікації. Якщо одна із сторін відмовляється від коментарів, ми фіксуємо цю відмову та повідомляємо про це читачів.

Newsroom відображає різні точки зору, не уникає гострих тем, не замовчує факти, публікує полярні думки та оцінки незалежно від їхньої політичної, корпоративної та національної приналежності.

1.4. Погодження інтерв’ю та цитат

Newsroom виконує вимоги законодавства України про авторське право. Якщо людина, яка дала інтерв’ю або коментар для публікації, попросила погодити текст, редакція надає таку можливість. Водночас редакція не приймає правки, які суттєво змінюють зміст висловленого, спотворюють чи видаляють значну частину тексту.

Newsroom використовує матеріали, відео та фотографії інших авторів відповідно до норм законодавства України, а також відповідно до вимог авторів та/або першоджерел публікацій.

2. Етичні стандарти роботи з інформацією

2.1. Висвітлення особистого життя

Ми поважаємо право на приватне життя та право на захист честі та гідності. Проте редакція залишає за собою право проводити журналістські розслідування та збір даних щодо осіб, які виконують суспільно значущі функції та/або мають значний вплив у різних сферах суспільного життя. У публікаціях про таких осіб суспільна значущість зібраної інформації має вищий пріоритет у порівнянні з правом на приватне життя.

2.2. Маркування певного контенту

Ми прагнемо обмежити доступ неповнолітніх до матеріалів, що містять деталі трагедій, зображення загиблих чи частини тіл. Такі матеріали публікуються лише через велику громадську значущість і з обов’язковим маркуванням 18+.

2.3. Презумпція невинуватості

Редакція Newsroom дотримується принципу презумпції невинності. Щодо осіб, підозрюваних у скоєнні злочину, допускається невинність доти, доки їх вина не буде доведена у порядку, передбаченому законодавством, та встановлена ​​вироком суду, що набрав чинності.

3. Взаємодія з аудиторією

Newsroom використовує всі доступні канали комунікації для отримання відгуків та пропозицій аудиторії.

Під кожною нашою публікацією доступна опція коментаря та можливість написати звернення до редакції.

Крім того, читачі можуть подавати пропозиції щодо наших матеріалів та тем для висвітлення, допомагати нам із джерелами інформації на сайті та коментувати наші публікації в соціальних мережах Facebook та YouTube.