15 років тюрми отримав російський агент, який розвідував військові об’єкти Одещини

Служба безпеки України викрила та притягла до відповідальності російського агента, який розвідував місця базування та переміщення Сил оборони на Одещині.

Зловмисник, який працював у місцевій лікарні, передавав окупантам точні координати військових аеродромів, навчальних центрів та місць зосередження особового складу та бойової техніки українських захисників.

Отримані розвіддані загарбники планували використати для планування нових та коригування повторних повітряних атак на Одещину.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії агента та затримали його у серпні 2022 року.

Мешканцю Ізюма, який ховав убитих містян під час окупації, а після виїхав до ЕС, оголосили підозру в колабораціонізмі

Суд призначив зловмиснику 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Агент, якого було засуджено, був завербований російськими спецслужбами через популярний месенджер. Він регулярно публікував прокремлівські дописи на сторінках російських Телеграм-каналів, що привернуло увагу окупантів.

Для збору розвідданих зрадник самостійно об’їжджав територію Одещини та приховано фіксував місця базування або маршрути руху українських військ. Отримані відомості він передавав агресору у вигляді позначення локацій українських об’єктів на електронних картах з детальним описом, зокрема щодо орієнтовної кількості особового складу і техніки Сил оборони.

Коментарі