8 000 доларів за непридатність: у Києві викрили схему незаконного зняття чоловіків з військового обліку

44-річний мешканець столиці створив схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

Зловмисники підшукували через знайомих військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років та за грошову винагороду у розмірі 7,5- 8 тисяч доларів пропонували їм вирішити питання “під ключ” про непридатність до військової служби. Правопорушники забезпечували ухилянтів всіма необхідними документами: оформлювали довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби та тимчасове посвідчення з відміткою про зняття з військового обліку.

Двоє молодих чоловіків, щоб перетнути кордон, вдавали з себе дітей 13 і 15 років

“Працівники управління міграційної поліції Київщини спільно із співробітниками СБУ провели 8 санкціонованих обшуків та вилучили понад 55 тисяч гривень, валюту, блокнот з чорновими записами, відбитки печаток та штампів медичного закладу”, – розповів очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Наразі правоохоронці встановлюють інших можливих фігурантів злочинної схеми.

Слідчі повідомили організатору про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 ККУ]). Зловмиснику загрожує до 9 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі