Антиукраїнські матеріали, російські “триколори” та колишні склади окупантів: результати обшуків у єпархіях УПЦ МП у 4 областях (Фото)

Служба безпеки закінчила проведення контррозвідувальних дій на об’єктах УПЦ (МП) У Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях.

Про це повідомляє пресцентр СБУ в Facebook.

На території церков були виявлені бібліотеки, що містять прокремлівську літературу, а також агітаційні листівки та російську символіку заборонених в Україні політичних партій.

“У результаті слідчо-оперативних дій секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань). Крім того, на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського на Херсонщині виявлено колишні склади з майном окупаційних угруповань рф”, — йдеться в повідомленні.

Встановлено, що під час визволення Херсона протоієрей Анатолій Корнєв, який встановив контакт з керівництвом окупаційної адміністрації та був на прямому зв’язку з представниками ФСБ, зник разом зі своїми російськими “кураторами” на лівому березі Дніпра.

Генсек ООН розформував місію з розслідування теракту в Оленівці — подробиці

В результаті обшуків в приміщеннях Свято-Троїцького Межиріцького монастиря в Рівненській області були виявлені пропагандистські матеріали, пов’язані з громадським об’єднанням, яке очолює Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді.

Співробітники СБУ в Дніпропетровській області здійснили запобігання спроби вивезення прокремлівської літератури та інших антиукраїнських матеріалів з місцевої єпархії. При виїзді з території церкви правоохоронці зупинили автомобіль і вилучили з нього тираж брошур забороненої партії “ОПЗЖ”.

Всі виявлені докази направлені на експертизу після чого за результатами інших процесуальних дій винні будуть притягнуті до відповідальності.

Коментарі