Ашан офіційно визнали міжнародним спонсором тероризму: подробиці

Національне агентство з протидії корупції включили французьку корпорацію Ашан до переліку міжнародних спонсорів тероризму. Як зазначили в агентстві, компанія фінансує війну та сприяє мобілізації у рф.

Про це повідомляється в Telegram-каналі НАЗК.

Корпорацію Ашан внесли до переліку міжнародних спонсорів війни через відмову від закриття свого бізнесу і бойкоту держави-терориста. Всі включені в цей список компанії вносяться в базу даних World-Check від міжнародної компанії London Stock Exchange Group з метою захисту фінансового сектора від спонсорів російської війни.

Завдяки журналістським розслідуванням (The Insider, Le Monde, Bellingcat) стало відомо, що з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну дочірня компанія французького Ашана займалася поставками товарів російським військовим на окупованих українських територіях під виглядом “гуманітарної допомоги”, а також допомагала з виконанням мобілізаційних заходів у Росії.

У метро Харкова радянську символіку закрили рекламою (Фото)

“Вираз “Тебе в магазин, як за смертю посилати” ще ніколи не був настільки правдивим. Тому що деякі компанії справді приносять смерть і страждання фінансуючи війну проти України, поки продовжують працювати в державі-терористі рф і платять там податки”, — прокоментували своє рішення в НАЗК.

Росія для французької корпорації Ашан є другим за значимістю ринком збуту після Франції. Тільки у 2020 році російський Ашан заплатив 167 млн доларів до бюджету країни-терориста. За підрахунками журналістів цю суму можна прирівняти до вартості 15 літаків СУ-25, 42 танків, 222 ракет “Калібр” або 477 тисяч автоматів АК-74.

“Ми не можемо дозволити, щоб Росія продовжила отримувати ці кошти, за які потім вбиває українців. Ми хочемо, щоб будь-якій компанії було соромно співпрацювати із вбивцями. Інститут репутації має працювати, тому ми внесли Ашан до переліку міжнародних спонсорів війни”, — заявив Олександр Новіков, голова НАЗК.

Коментарі