“Атака здійснена з цинічним розрахунком — в момент початку пікового споживання” – голова правління “Укренерго”

Ситуація з енергетикою в України після сьогоднішніх ракетних ударів РФ найскладніша за всю історію, але енергетики зберігають керованість системою. Про це повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

“Атака здійснена з цинічним розрахунком — в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче справитися з навантаженням. Зараз, в ці хвилини енергетики вже відновлюють об’єкти, вже працюють над ремонтами, щоб забезпечити постачання. Ще раз скажу: ситуація серйозна, головне завдання “Укренерго” на цю хвилину: зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього застосовуються аварійні відключення. Якщо ми запроваджуємо відключення — значить система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх — від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог”, – написав Володимир Кудрицький у Facebook.

За його словами, немає жодної країни в світі, яка могла б підготуватися до ракетних атак на енергосистему такого масштабу.

Київ, Кременчук, Рівне, Львів та інші: куди потрапили ракети російських терористів

“Ми встоїмо, знайдемо шляхи подати електроенергію, ми працюватимемо всю ніч і всі наступні дні. Мало приємного в тому, щоб бути головною ціллю ракетного запасу країни-терориста, але їм нас не зламати”, – заявив голова правління “Укренерго”.

Теги:

Коментарі