Аваков розповів про своє ставлення до нового міністра МВС

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ефірі програми “Народ проти” на телеканалі “Україна 24” прокоментував своє ставлення до нового глави МВС і до звільнень серед аваківської команди в міністерстві.

Так, ексміністр вважає, що після того, як він відправився у відставку, в МВС “здатних на багато що замінили здатними на все”. Аваков також запевнив, що ставиться до Дениса Монастирського дуже добре, проте не впевнений у його здатності керувати такою структурою, як МВС.

Ексголова МВС Аваков вперше розповів, чому зважився піти у відставку

“Він дуже інтелігентна і пристойна людина, але я не знаю, яким він буде міністром. Я бажаю йому тільки доброго, тому що міністр внутрішніх справ не повинен бути міністром “чого бажаєте”. Це має бути людина, яка повинна говорити “так”, коли треба говорити” так”, і повинна говорити тверде “ні”” – сказав міністр.

Відносно своїх кадрів Аваков сказав, що після його відходу у відставку майже відразу відправили й пару його кращих генералів – першого заступника Голови Нацполіції, начальника кримінальної поліції Євгена Коваля і начальника департаменту стратегічних розслідувань Руслана Марчука. Їх викликали та змусили написати заяви про звільнення. Також ексміністр заявив про неприпустимість політизації правоохоронних органів – а саме це, на його думку, і відбувається.

“Це дуже негідна ситуація… якщо поліцейські перебувають на службі у політичної еліти або партії – це не годиться” – додав він.

Нагадаємо, 13 липня 2021 року Аваков написав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. 15 липня нардепи 291 голосом підтримали його звільнення. Новим головою МВС став депутат від “Слуг народу” Денис Монастирський.

Коментарі