“Багато російськомовних керівників”: у Києві дівчині відмовили у співбесіді, бо спілкується винятково українською

У Києві українська інвестиційно-девелоперська компані Budhouse Group (серед об’єктів – харківський ТРЦ Nikolsky) відмовила дівчині у співбесіді, бо вона спілкується винятково українською та англійською мовами. Яка повідомило “TSN.ua“, киянка хотіла влаштуватися журналісткою-редакторкою. Скриншот діалогу з менеджеркою дівчина виклала в соцмережі.

“Юлія, ми змушені скасувати співбесіду на сьогодні, оскільки в нас в компанії багато російськомовних співробітників та керівників. А в вас є побажання в резюме тільки укр або англ мови. Успіхів вам”, – написала співробітниця компанії.

“9-й місяць повномасштабного вторгнення, столиця України, мені відмовляють у співбесіді через те, що я прошу звертатися до мене державною мовою? Дякую, так і запишу”, – відповіла киянка менеджерці.

Діалог з менеджеркою компанії Budhouse Group / Фото з відкритих джерел / ©

У компанії Budhouse Group прокоментували “велике непорозуміння” між ними та дівчиною, що була запрошена на співбесіду. Там стверджують, що причина відмови була трохи іншою.

“Наша компанія є багатомовною, багато хто спілкується українською, багато хто російською та навіть болгарською, але українську розуміють та використовують усі, незалежно від того, яку мову більше вживають… Юлії було відмовлено в співбесіді, тому що звернули увагу на її фразу “…інші я не розумію і співпрацювати…не буду” (витяг з цитати). Виходячи з цього, співбесіда була скасована, через те, що дівчина чітко вказала, що працювати з компаніями, де розмовляють не лише українською або англійською – вона не буде”, – заявили в компанії.

Активісти вимагають зафарбувати мурал з Єсеніним у Харкові  — у міськраді відповіли відмовою

У своєму резюме киянка зазначила, що не розуміє ніякі мови, окрім української та англійської, та не буде співпрацювати з компаніями, які не вміють вести комунікацію державною мовою.

Частина резюме киянки / Фото: Budhouse Group / ©

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі