Батькам побитих у Запоріжжі школярок погрожують та вимагають забрати заяви

Батьки школярок, яких у Запоріжжі побила банда підлітків, зіткнулися з тиском та погрозами – від них вимагають забрати заяви в поліцію, в іншому випадку загрожують “проблемами” як їм, так і побитим дівчаткам.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Вбив співмешканку в новорічну ніч: у Харкові засудили чоловіка

Відзначається, що дзвінки почалися після того, як поліція перекваліфікувала справу з “легких тілесних ушкоджень” в “хуліганство” та “вимагання”. Найактивніша з нападників – 16-річна учениця одного з місцевих ПТУ. У навчальному закладі заявили, що дитина вкрай проблемна та пари не відвідує; втім, це не завадило навчальному закладу офіційно відсторонити її від занять. А батьки нападниці прямо зажадали, щоб їм не дзвонили, оскільки впливу на дочку вони не мають.

У Харкові побили волонтера, який намагався врятувати кинуту на вулиці вівчарку

Водночас відомо, що мінімум в однієї підозрюваної, яким 8 грудня суд обиратиме запобіжний захід, родичі працюють в поліції. А батькам потерпілих почали надходити вимоги забрати заяви та погрози.

“Я не хочу, щоб у вашої дочки були неприємності від друзів та знайомих. Вже один похід в поліцію – для них це вже западло, ви ж розумієте що це буде. А якщо дитина, аж до того, що сказав, що мама якщо не забереш заяву, я з собою щось зроблю – ось повага” — такі слова містяться на аудіозаписи однієї з розмов.

Нагадаємо, ще наприкінці листопада Запоріжжя відзначилося кричущим випадком шкільного булінгу та побиття. У Шевченськівському районі постраждали три неповнолітні дівчинки – інші школярки побили їх на стадіоні місцевої школи. При цьому поліція відмовлялася відкривати справу та почала провадження тільки після того, як 6 грудня в мережу потрапили відео побиття. Вже 7 грудня винуватицям було оголошено про підозру відразу за двома статтями КК України.

Коментарі