Бійці ЗСУ застосовують “Рапіру” на Бахмутському напрямку (Відео)

Українські військові успішно використовують протитанкову гармату МТ-12 “Рапіра” на Бахмутському напрямку.

Про свій досвід її використання бійці розповіли в репортажі “АрміїInform”.

За словами командира розрахунку, ця гармата володіє великою точністю та високою ефективністю в умовах сучасних бойових дій. Її невелика вага та габарити дають можливість оперативно розгорнутись, відстріляти та швидко покинути позицію.

Військові відзначають, що “Рапіра” особливо ефективна на коротких відстанях в умовах урбанізованої забудови. Крім того, гармату порівнюють з “снайперською гвинтівкою”, оскільки вона економно витрачає боєприпаси. Розрахунок гармати зараз виконує бойові завдання в Донецькій області, здебільшого із закритих позицій.

“Аеророзвідка має сенс”: прикордонники показали удари по позиціям окупантів під Лиманом (Відео)

“Ми працюємо здебільшого із закритих позицій. Особисто не бачачи цілей. Аеророзвідники надають нам координати, ми стріляємо. Кажуть, що дуже влучно. Хоча калібр менший, але й цього вистачає, аби нищити м*скалів, їхні техніку та укріплення”, — розповідає Олександр.

Проте військовим потрібно більше осколково-фугасних снарядів, які дозволяють вести вогонь на більшу відстань та ефективніше знищувати живу силу противника. Загалом, гармата МТ-12 “Рапіра” демонструє високу ефективність у виконанні завдань в умовах бойових дій.

Коментарі