ДБР запобігло корупційній схемі у сфері переведення військовослужбовців у тилові частини (Фото)

Співробітники ДБР затримали начальника групи персоналу однієї з окремих бригад Сил територіальної оборони Збройних Сил України за схему отримання хабарів за переведення військовослужбовців з фронту в тилові частини.

Кадровик знайшов 14 потенційних кандидатів на переведення в новий навчальний центр на базі бригади, що знаходиться в тилу. За цю “послугу” він вимагав 75 тисяч гривень з кожного військовослужбовця. Одному з них він передав список військових з пропозицією зібрати гроші. Ще одному військовослужбовцю за 180 тисяч гривень обіцяв сприяння в непритягнення його до кримінальної та адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень.

Обвинувачений був спійманий під час отримання неправомірної вигоди на суму понад 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Дав вказівку лікувати російських окупантів: стало відомо, за що затримали депутата з Куп’янська

Під час обшуків за місцем роботи, реєстрації та проживання затриманого було вилучено списки бригади та проєкти ініціативних листів-погоджень на переведення військовослужбовців до навчального центру.

Фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. ч. 3, 4 ст. 368 КК України) та було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.ч.

Теги:

Коментарі