Ексміністр закордонних справ «днр» очолював шахрайський кол-центр, який завдав збитків на 100 млн грн (Фото, Відео)

Поліцейські викрили шахрайський кол-центр, який діяв на території України з серпня 2022 по листопад 2023 року. Зловмисники, які телефонували громадянам під виглядом співробітників служби безпеки провідних українських банків, втручались в їхній мобільний банкінг та переказували гроші потерпілих на банківські рахунки підставних осіб, міжнародні криптовалютні біржі та рахунки азартних ігрових платформ.

Організатором злочинної групи є мешканець тимчасово окупованої території Донецької області, який у квітні 2014 року обіймав посаду міністра закордонних справ так званої донецької народної республіки. Осередки його злочинного угруповання діяли у рф, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також в деяких інших регіонах України.

У Греції затримано підозрюваного у розкраданні майже 43 млн грн бюджетних коштів Міноборони

У ході масштабної операції, проведеної в шести регіонах країни, правоохоронці задокументували злочинну діяльність організованої злочинної групи. Встановлено, що сума завданих збитків може перевищувати 100 мільйонів гривень.

Шістьом фігурантам повідомлено про підозру за шахрайство та крадіжки, вчинені організованою групою осіб. Вручене клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чотирьом з них. Інші фігуранти, які переховуються за кордоном, оголошені в міжнародний розшук.

Досудове розслідування триває.

Коментарі