Експрезидента Петра Порошенка не випустили за кордон: у ДПСУ пояснили причину (Відео)

П’ятого президента України Петра Порошенка прикордонники не випустили у відрядження за кордон, до Польщі та США. Про це народний депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту. У Польщі та США у мене заплановані десятки зустрічей. З поляками я мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні. З американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому. А без неї нам росію не перемогти”, – написав Петро Порошенко.

Ситуацію на кордоні він назвав “антиукраїнською диверсією та “ударом по обороноздатності України”.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі “Українській правді” пояснив, що Порошенку відмовили через те, що його відрядження було скасоване Верховною Радою.

“Як відомо, на час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження. Відносно народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України”, – сказав спікер ДПСУ.

Підозрюваного у державній зраді нардепа Дубінського арештували

Згодом народна депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко написала на Facebook, що розпорядження голови Верховної Раді Руслана Стефанчука про відрядження Порошенка за кордон скасував перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко.

У 2022 році Порошенка також не випускали за кордон. Тоді експрезидент перетнув кордон з Польшею лише з третьої спроби. Підставою відмови прикордонники називали “проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документа” – не зчитувався QR код.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі